LINE UP 2019

MusicDistillery 2019 nam je mee op wereldreis. Van New Orleans tot Casablanca, en van Lagos weer terug naar Schiedam.

Klik hier voor een impressie.

The Streetbeat Empire.jpg

The Streetbeat Empire

The Streetbeat Empire berooft je van je angst om te gaan dansen! Ze nemen je in stoomtreinvaart mee naar het oude New Orleans. Met hun vlijmscherpe, akoestische sound waan je je in de straten van New Orleans.

 

Hot jazz, Afrobeat en meer. Verzamel je medestrijders en dans op de met voodoo doordrenkte grooves van The Streetbeat Empire!

Alex Siegers (voodoo vocals), Coen Kaldeway (saxofoon), Tim Kerssies (melodica), Wouter Poot (gitaar), Joost Verbraak (sousafoon) en

Michiel Buijsse (drums).

Let's be gypsies.jpg

Let's be Gypsies

Denk Peaky Blinders, ruik sigarenrook en sterke drank, een louche nachtclub sfeer. Gure gypsies gehuld in strakke pakken, verstopt onder zo'n goede hoed. Let's Be Gypsies komt in XL formaat! MTM hornsection voegt zich bij het collectief! Een instant Hot Club-gevoel, dat is wat Let’s be Gypsies weet te geven! Django Reinhardt, Stephane Grapelli, het Rosenberg Trio, de onmiskenbare ‘La Pompe’, ze spelen de parels uit de Gypsy Jazz. Samen met The Streetbeat Empire maken ze er een groot spektakel van.

 

Erik Koning (viool en zang), Roy de Rijke (sologitaar en zang), Mike van Leeuwen (slaggitaar), Ton Voskuilen (contrabas), Max Groenen (trompet), Fenna Volmer (saxofoon), Ruben van der Kleij (trombone), Michiel Buijsse (drums).

 


 

candy Dulfer.jpg

Candy Dulfer & Dulfer Band

Saxofonist Candy Dulfer behoeft eigenlijk geen introductie. Ze startte haar eigen band toen ze 13 jaar jong was en speelt sindsdien overal ter wereld. Ze deelde het podium met Dave Stuart en natuurlijk de legendarische Prince waarmee ze jarenlang tourde en meespeelde op zijn albums. Ze werkte samen met grote namen in de muziek. Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Mavis Staples, Lionel Richie, Beyoncé, Pink Floyd, Chaka Khan en zelfs Aretha Franklin. Maar Candy bleef vooral bij zichzelf en hoe fantastisch dat klinkt, laat ze ons tijdens de openingsavond van MusicDistillery horen! Samen met haar vader Hans en al die andere kanjers uit de band!

 

Cyril Directie (drums & special effects), Eric Barkman (bas),

Jerome Hol (gitaar), Jan van Duikeren (trompet), Hans Dulfer (saxofoon) en Candy Dulfer (saxofoon & vocals).

Duo Dulfer Directie.jpg

Duo Dulfer & Directie

Hans Dulfer is een van Neerlands meest veelzijdige en veelgeprezen muzikanten. Zijn liefde voor muziek deelt hij al zijn leven lang met anderen. Of hij in een uitverkochte concertzaal in Japan speelt of in een jeugdhonk in een achterstandswijk, Hans Dulfer laat horen en zien wat muziek met mensen doet.

Cyril Directie is al bijna twee decennia een side-man voor Hans Dulfer en een van Hollands meest gezochte drummers. Directie werkt met veel Nederlandse en internationale artiesten. Daarnaast is Cyril ook producer. We zijn er trots op Duo Dulfer & Directie op de vooravond van Dulfers 80ste geboortejaar op het podium van MusicDistillery te hebben staan!

 

Hans Dulfer (saxofoon) en Cyril Directie (drums & electronica)

 

Wouter Kiers band.jpg

Wouter Kiers Band

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Kiers werkt en heeft gewerkt met een enorm aantal bands en houdt er ook altijd eigen bands op na, waarmee hij een energieke mix van jazz, blues, funk en rock ‘n’ roll weet neer te zetten. Zijn meest bekende bands zijn ‘Kiers & de Vries’ (1998 - 2005) en natuurlijk ‘Blood Sweat & Kiers’ (2005 - 2015). In de zomer van 2015 ontstond tijdens zijn Haagse hot steaming ‘Sax on the Beach’- sessions een kiersverse nieuwe formatie. Met jazz- en bluesgitarist/zanger Toine Scholten, oudgediende (Kiers & de Vries), Robin Koerts op basgitaar en één van Neerlands topdrummers Satindra Kalpoe (o.a. Anouk en Relax) heeft Kiers wederom een knetterende en veelzijdige formatie samengesteld. Maak het mee bij MusicDistillery 2019!

 

Wouter Kiers (saxofoon), Satindra Kalpoe (drums), Toine Scholten (gitaar, zang) en Robin Koerts (bas).

Caroline Dijkhuizen.jpg

Thank God it's Donna!

A tribute to Donna Summer with Gare du Nord

starring Carolina Dijkhuizen

 

The Queen of Disco is back! Bad Girls, MacArthur Park, Hot Stuff, Could It Be Magic,
I Feel Love, Love To Love You Baby, Last Dance...Gare du Nord starring Carolina
Dijkhuizen zijn helemaal idolaat van Donna Summer en brengen al haar legendarische dance classics in een spetterende live show die de 70's en 80's disco parties laat herleven. Carolina zingt niet alleen zoals the Queen of Disco; ze vertoont ook een treffende gelijkenis met haar idool. Dichter bij Donna kun je niet komen! 

Carolina Dijkhuizen sleepte na haar studie zang aan het Conservatorium in Groningen haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical Aida. Daarna speelde ze in The Lion King, Bubbling Brown Sugar, The Soul of Motown II, Sister Act, Dreamgirls en The Bodyguard. In 2018 schitterde ze in de muziekproductie Oldskool R&B met John Williams. Samen met Gare du Nord brengt ze nu dus een eerbetoon aan haar idool Donna Summer.  Gare du Nord debuteerde met de hit Pablo's Blues en het album (in search of) Excellounge. De band sloot als enige Nederlandse jazzband een platencontract met het New Yorkse Blue Note label en brak met het album Sex 'n' Jazz door naar het brede publiek. Sex 'n' Jazz stond 98 weken in de Album Top 100 en is met een drievoudige platina award het meest verkochte jazzalbum in Nederland tot op heden. De band speelt al tien jaar voor volle zalen. Dit jaar wijkt de band dus af van haar drukke tourschema voor ‘Thank God it’s Donna!’.

DJ Cross.jpg

DJ Cross ‘ The One and Only’  Legendary Full Force Flashback Flight 

DJ Cross bepaalde de muzikale smaak van een generatie. In 2006 werd hij zelfs door Nieuwe Revu uitgeroepen tot de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse muziekindustrie. In 1995 vroeg Lex Harding hem The Music Factory muzikaal op te zetten. Nadat TMF in 2001 werd overgenomen door MTV Networks werd DJ Cross head of music voor TMF, MTV, The Box. De muzikale duizendpoot was daarnaast jarenlang lid van de EDISONS POP jury en actief als DJ. 

Zo was hij tussen 1994 en 2006 sidekick, deejay en curator van het programma Dance Department op Radio 538, was hij resident DJ in Rotterdamse Gay Palace, draaide in de Amsterdamse Club Escape en had zijn eigen clubavond in KREMLIN. Verder draaide Cross de zaal plat in clubs als Pacha Ibiza en Amnesia en op festivals als Dance Valley en MysteryLand. Cross gaat waar de muziek hem brengt en dat brengt hem nu naar MusicDistillery!

 

Speciaal voor MusicDistillery heeft hij een set voorbereid; Full Force door het muzikale verleden. Een tribute aan de periode die de huidige dansscene heeft gevormd. Een feest der herkenning en een eerbetoon aan muzikale helden als Giorgio Moroder, Sylvester en Ben Liebrand.

Een mix van de echte house underground classics, 80’s, ’90’s, high energy disco en Italo. Muziek met gevoel uit een periode waar we nooit genoeg van krijgen en waar we weer naar terug verlangen. Met zijn set neemt hij al snel de controle over van de hoofden en lichamen van zijn publiek op de dansvloer. DJ Cross is een DJ zoals we die zelden meer zien en horen.

Go underground and check in at DJ Cross’ Legendary Full Force Flashback Flight @MUSICDISTILLERY.

ABC Gospel Choir.jpg

ABC Chospel choir

Opzwepende motown, soulklassiekers en gospel. Wanneer de zeven zangeressen van ABC Gospel Choir beginnen met zingen, is het onmogelijk stil te blijven zitten. Hun energie, prachtige stemmen en ritmegevoel neemt iedereen mee naar een andere wereld. Ver weg van de waan van de dag.

 

Ze zongen met Berget Lewis, Brandon Delagraentiss, Guus Meeuwis, Leela James, Michelle David, Shirma Rouse, Solomon Burke, de 3 J’s en Tania Kross. Maar bij ons dus pur sang. Je weet niet wat je meemaakt!

 

Clover Jean (vocals), Dorytha Pang-Atjok (vocals), Grace Filemon (vocals), Grace Teters (vocals), Melvine Telussa (vocals), Serena Koster (vocals) en Yvette Eé (vocals).

Etuk Ubong.jpg

Etuk Ubong + The Etuk Philosophy

Etuk Ubong is de snel rijzende ster van Nigeria. En ook de Engelse muziekscene heeft deze fantastische trompettist ontdekt. MusicDistillery is meer dan blij met de komst Etuk Ubong + The Etuk Philosophy. Ook wij zijn ervan overtuigd dat we nog veel van hem gaan horen! Ubong groeide op in Lagos en gelukkig moedigde zijn moeder hem aan om op 14-jarige leeftijd trompet te gaan spelen. Geen slecht advies want Etuk werkte al snel samen met befaamde Afrikaanse musici als Seun Kuti en Dele Sosimi. Hij laat zich inspireren door muziekstromen als jazz, afrobeat, highlife en ekombie. Etuk noemt zijn eigen muziek ‘Earth Music’, omdat hij daarnaast de sounds van water, wind en vuur laat terugkomen in zijn composities waarin hij zijn levensfilosofie vertolkt. Begin de soul & funk Saturday bij MusicDistillery goed met de opzwepende en inspirerende Afrikaanse ritmes van Etuk Ubong.

 

Etuk Ubong (trompet) speelt met nationale en internationale musici.

 

Ellen ten Damme.jpg

Ellen ten Damme

De gelukkigen die bij de eerste editie van MusicDistillery waren, weten maar al te goed wat een multi-talent Ellen ten Damme is! Na het grote succes van de show ‘Paris-Berlin’ kon een vervolg, met allemaal nieuwe nummers, niet uitblijven. We zijn dan ook super blij dat zij tijdens haar idioot drukke theatertour tijd heeft vrijgemaakt voor MusicDistillery 2019. Deze keer gaat Ten Damme nog zuidelijker, met Parijs als startpunt voor een muzikale zinnenprikkelende reis. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. Of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. De grote woestijn rukt op, de benzine raakt op en Humphrey Bogart en Ingrid Bergman zijn ook allang vertrokken uit Casablanca. Samen met haar superband brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker.

 

Ellen ten Damme (zang), Thijs Cuppen (piano), Guus Bakker (bas) en Arthur Lijten (drums).

Massada.jpg

Massada

Van Pinkpop tot Java Jazz festival; Massada tourt al meer dan 40 jaar de wereld rond. De legendarische latin rockband van bandleider Johnny Manuhutu schittert nog net zo als in de beginjaren. Ze stonden al een tijdje op het verlanglijstje van MusicDistillery en nu is het dan eindelijk zover. Massada sluit de derde editie van MusicDistillery af met een concert waar nog lang over zal worden na gesproken! Want wat zij brengen is passie, is feest. Muziek gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament.  

 

Johnny Manuhutu (leadvocals), Rudy de Queljoe (gitaar) Jopie Manuhutu (timbales), Jan Jermias (gitaar), James Sabandar (bas), Freddy Anindjola  (piano), Daniël Bloem-Beretty (conga’s) en Alvin Manuhuwa (drums).

Vincent Houdijk.jpg

Vincent Houdijk & VinnieVibes

Vorig jaar nam hij zijn album ‘Vincent Houdijk & Vinnievibes live at the North Sea Jazz festival’ op tijdens zijn geweldige optreden bij North Sea Jazz. Dit jaar staat hij met zijn muzikale wereldreis bij MusicDistillery. Vibrafonist Vincent Houdijk is uitgeroepen tot een van Neerlands meest belovende jazzmusici en werkte samen met Wouter Hamel, Kyteman, Eric Vloeimans, Mathilde Santing, Bart Wirtz, Sean Jones, Metropole Orkest en Amik Guerra. Zijn band Vincent Houdijk & VinnieVibes is intens, dynamisch en onweerstaanbaar. Vincent haalt zijn inspiratie overal vandaan, van pop en minimal music tot world en jazz, en creëert zo een persoonlijk, eigentijds muzikaal verhaal met veel gevoel voor harmonie, melodie en swing. Kom luisteren en dompel je onder in zijn verhaal, in VinnieVibes.

 

Vincent Houdijk (vibrafoon),Jasper van Damme (saxofoon), Gerson Raams (gitaar), Sven Happel (bas) en Haye Jellema (drums).

Schiedams trots.jpg

Schiedams Trots

Schiedam heeft veel musici onder haar inwoners. Logisch dat MusicDistillery de deuren wijd openzet voor de Schiedamse Musici! Onder begeleiding van drummer Kees van Krugten die o.a. jaren speelde met de Livin' Blues en Herman Brood, laat Schiedam van zicht horen. Met hun sounds brengen zij een eerbetoon aan MusicDistillery.

Rob op 't Ende (bas), Cor Roosloot (Mondharp/vocals), John Snijders (gitaar\vocals) en Kees van Krugten (drums).

MC Piper.jpg

Hosted by MC Piper

Wanneer je ooit in New Orleans bent geweest, weet je dat MC Piper een van de meest bijzondere ceremoniemeesters is in de beroemde Bourbon Street. French Quarter is zijn thuis. Zijn zang, dans en comedy acts zetten de boel op zijn kop; MC Piper vergeet je niet snel! Hij is de host voor blues favorieten zoals Marva Wright en ‘Braille Blues Papa’ Bryan Lee. Bryan gaf Piper overigens ook de legendarische bijnaam ‘Mouth of South’. William Piper is overigens niet alleen een zeer getalenteerde MC maar ook een geweldige artiest, songwriter en acteur.