MusicDistillery

Ellen ten Damme, Steve Nelson, Camille Sledge, Joseph Bowie, Hans Dulfer, Kit & Jo Morgan… het kon niet op. Grote namen uit de internationale muziekwereld betraden in oktober 2017 de podia tijdens de eerste editie van MusicDistillery (toen nog onder de naam JazzDistillery). Dat bleef niet onopgemerkt, want bezoekers waaronder Geert van Itallie, de directeur van De Melkweg Amsterdam (en per 1 september de nieuwe directeur van Paradiso) en Erik Gerritsen, oud-directeur van het Concertgebouw, waren meer dan lovend over de opzet en programmering van dit nieuwe muziekfestival. In de pers werd het festival beschreven als ‘North Sea Jazz in het klein’ en had volgens velen de potentie om uit te groeien tot het leukste muziekfestival van Nederland.

 

Voor de tweede editie verhuisde het muziekfestival naar de de Noletloodsen aan de Buitenhavenweg in Schiedam. Recht tegenover de eeuwenoude distilleerderij van Nolet waar al sinds 1691 wereldberoemde distillaten worden gestookt. Een grotere lokatie met ,meer publiek, maar de organisatie wist de intieme sfeer waarvoor het festival geroemd werd, te behouden. Zelfs tijdens de uitverkochte openingsavond. 

 

De organisatie wist ook voor de derde editie de naam MusicDistillery eer aan te doen door een distillaat van muziekstijlen te brengen. Een weekend lang wedden de bezoekers meegenomen op een muzikale reis van New Orleans tot Casablanca, en van Lagos weer terug naar de jeneverstad Schiedam. Het festival bleek opnieuw een mooie mix tussen grote namen en ‘nieuwe’ musici. MusicDistillery is een festival waarbij de love of music centraal staat. 

Deel artiesten MusicDistillery - Rook en