Jazzpodium Waterweg maakt zich op voor tiende seizoen JazzDistillery The Ultimate Music Weekend

Het negende seizoen van Jazzpodium Waterweg werd zondag 14 mei toepasselijk afgesloten met een ongekende drumbattle tussen de New Yorkse drummer Matt Wilson en Nederlands jazzicoon John Engels. Programmeur Nathalie Lans beloofde na afloop van het concert dat dit nog maar de opmaat was naar het tiende seizoen. “We maken ons op voor het tiende seizoen dat zal starten met JazzDistillery, The Ultimate Music Weekend.”

De legendarische drummers John Engels en Matt Wilson knalden zondag 14 mei bij Jazzpodium Waterweg letterlijk en figuurlijk het jazzjaar uit. Een heel toepasselijk en feestelijk einde van dit seizoen waarin Jazzpodium Waterweg een muzikale brug sloeg tussen New York en het Waterweggebied. Bijzonder was ook dat de drummers samen met de eveneens uit New York afkomstige bassist Joris Teepe en saxofonist Miguel Martinez het publiek bedankten met een applaus. Een mooiere afsluiting had het bestuur dat naast Nathalie Lans bestaat uit Frans van Krugten (voorzitter), Enno Lobo (hospitality) en Rob Roskam (techniek), zich niet kunnen wensen. “Dit is precies wat onze club zo bijzonder maakt. Natuurlijk zorgen wij dat er fantastische artiesten op ons podium staan, maar je publiek is zo bepalend! Muziek is altijd een wisselwerking. Ons publiek blijkt het beste in de musici naar boven te halen. Wat hier gebeurt, is toch fantastisch! Applaus voor het publiek,” aldus Nathalie Lans.

“Maar ook de plek, de St Jorisdoele, waar wij onze concerten organiseren, is zeer inspirerend. Dit historische pand zal ook een belangrijke plek innemen op ons festivalterrein tijdens JazzDistillery, The Ultimate Music Weekend van 6-8 oktober aanstaande,” verklapt de programmeur. Vol trots bracht zij tijdens de afsluiting van het negende seizoen naar buiten, dat Jazzpodium Waterweg in het eerste weekend van oktober een wel heel bijzonder festival organiseert. “In het decor van het roemrijke jeneververleden van Schiedam zal een indrukwekkende stoet internationale en nationale musici geschiedenis gaan schrijven. Met meer dan twintig optredens, workshops, signeersessies en o.a. een foto-expositie een festival dat Schiedam muzikaal nog beter op de kaart zal zetten. Momenteel leg ik de laatste hand aan de programmering. Het ligt op het puntje van mijn tong om namen te noemen, maar ik hou het nog even spannend. Vanaf 1 juni start de kaartverkoop online. De komende periode zullen we de line-up bekend gaan maken,” besluit Nathalie Lans.


Featured Posts
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Nog even geduld...
Recent Posts