Festival presentatrice Yvonne Keeley


Yvonne Keeley is een bekende naam in de muziekindustrie. Zij groeide op in een muzikaal nest met als ouders John en Alice Paay. In de jaren ‘70 woonde zij in Londen en werkte mee aan alle albums van haar toenmalige partner Steve Harley (Cockney Rebel), maar ook werkte zij met bekende namen als Madeline Bell en Vicky Brown. Het was ook in die tijd dat zij kennismaakte met Scott Fitzgerald. Zij zongen samen ‘If I had words’, een nummer 1 hit in landen als Australië, Engeland, Nieuw Zeeland, België, Nederland en Scandinavië. Begin jaren ‘80 kwam zij terug naar Nederland en deed met haar zus Patricia Paay het laatste Stars on ‘45 project. Ook niet onsuccesvol: De Star Sisters verkochten maar liefst 4 miljoen albums.

Yvonne concentreerde zich vervolgens op het presenteren van radio en tv programma’s. Haar eerste eigen radioprogramma presenteerde zij voor Cable One, het allereerste Nederlandse commerciele radiostation. Ook presenteerde zij het KLM Business Journaal. Voor Sky Channel in Engeland deed zij een serie modeprogramma’s en bij de regionale omroep Stads TV presenteerde zij drie jaar lang dagelijks het nieuws. In het muziekprogramma dat zij van 1996 tot 2004 voor Radio Rijnmond produceerde, deed zij niet alleen interviews met mensen uit de muziek, maar ging Yvonne ook gesprekken aan met mensen als Pim Fortuyn en Hans Dijkstal. Kortom, een veelzijdige vakvrouw die tijdens de JazzDistillery onze (inter)nationale gasten met veel enthousiasme zal introduceren.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts