JazzDistillery haalt grote namen naar Schiedam

September 13, 2017

Driedaags muziekfestival van 6-8 oktober 2017

 

Een weekend lang muziek om op in te gaan, om bij te zingen, om op te dansen, om je door te laten inspireren. Van 6 tot en met 8 oktober 2017 zijn in Schiedam twintig concerten te horen tijdens JazzDistillery, The Ultimate Music Weekend. In het decor van het roemrijke jeneververleden van Schiedam zal een indrukwekkende stoet internationale en nationale musici geschiedenis gaan schrijven.

 

Tijdens JazzDistillery borrelt het van de muziekstijlen; van de Funky Organizers tot Frank in Person en van Joseph Bowie tot CaboCubaJazz. “We presenteren fantastische binnen- en buitenlandse bands, maar ook zijn er workshops van bekende musici, signeersessies en muzikale rondvaarten. Het festivalterrein is het Schiedamse Doeleplein dat te midden van de historische distilleerderijen, de St. Joris Doele, grachten en molen De Kameel ligt. En natuurlijk zijn er de lekkerste hapjes en drankjes te verkrijgen op ons foodplein,” vertelt programmeur Nathalie Lans. Samen met Enno Lobo, Rob Roskam en Frans van Krugten organiseert zij dit driedaagse muziekfestival. Eerder sloegen de vier met Jazzpodium Waterweg muzikale bruggen, afgelopen jaar nog met de New Yorkse muziek scene.

 

Grote namen

“Met JazzDistillery brengen wij het beste van tien jaar Jazzpodium Waterweg en veel belovende nieuwe smaken samen. Bekende blazers van het jazzpodium zoals Dulfer, Wouter Kiers en Boris van der Lek zullen niet ontbreken, maar er zullen ook heel veel andere geluiden te horen zijn. Niet in de laatste plaats Sister Sledge Next Generation (USA), Joseph Bowie (USA/Ned), Kit & Jo Morgan (Engeland), Erik Ritfeld met Unit (Suriname), CaboCubaJazz en Let’s be Gypsies. En wat te denken van onze alleskunner Ellen ten Damme, The Funky Organizers en de Rootsriders? Het is een programma waar iedere muziekliefhebber aan zijn trekken komt. Waar muziek en niet commercie de verbindende factor is. Waar muziekliefhebbers na afloop van het concert nog een drankje kunnen drinken met de artiesten,” licht Nathalie Lans toe. 

 

Workshops

Bijzonder zijn ook de workshops die door vooraanstaande musici zullen worden gegeven. Zo zal Joseph Bowie, een van de grootste funkmuzikanten ter wereld met zijn Rhythm, Sound & Motion Experience werken aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en stemtraining, Joris Lutz zal met de bandleden van T-Bone laten voelen en horen wat spelen op intuïtie is. De band Let’s be Gypsies laat je proeven van verschillende
zigeunerstijlen. En tot slot zullen Tamara Nivillac en Aldiner Laurent (vocalisten bij de Rootsriders) uitleggen en je laten ervaren wat harmoniseren en meerstemmig zingen is. 

 

Tickets

Er zijn nog passe-partouts (75 euro) en dagkaarten (25 of 40 euro) en plekken voor de workshop (10 euro) beschikbaar. De kaartverkoop gaat via

 

 en zijn te koop bij het Schiedams Boekhuis, Hoogstraat 106 Schiedam.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 1, 2019

July 11, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square