Eerste editie JazzDistillery groot succes

‘Dit kan uitgroeien tot het leukste muziekfestival van Nederland.’

Ellen ten Damme, Steve Nelson, Camille Sledge, Joseph Bowie, Hans Dulfer, Kit & Jo Morgan… het kon niet op. Grote namen uit de internationale muziekwereld betraden afgelopen weekend de podia van JazzDistillery. Dat bleef niet onopgemerkt, want bezoekers waaronder Geert van Itallie, de directeur van De Melkweg Amsterdam en Erik Gerritsen, oud-directeur van het Concertgebouw, waren meer dan lovend over de opzet en programmering van dit nieuwe muziekfestival.

De organisatie bestaande uit de muziekliefhebbers Frans van Krugten (voorzitter), Rob Roskam (geluidstechnicus), Enno Lobo (hospitality) en Nathalie Lans (programmering) kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie. “Wanneer je door muziekkenners, andere concertorganisatoren en de pers als ‘North Sea Jazz’ in het klein wordt omschreven, is dat een groot compliment,” vertelt Nathalie Lans na afloop. “En als je zowel de musici als de luisteraars zo ziet genieten, weet je waarvoor je het hebt gedaan. Iedereen was een weekend lang blij. Er werd gedanst en meegezongen tijdens de concerten en de workshops namen kinderen van alle leeftijden mee op een muzikale reis. Dit is wat we voor ogen hadden: mensen die samen komen ‘For the Love of Music.’”

De locatie, het Doeleplein in Schiedam, maakte de intieme sfeer van het festival compleet. Het grote podium stond in een prachtige Spiegeltent, het kleinere podium in de monumentale St. Joris Doele, molen De Kameel diende als backstage en op het pleintje aan de eeuwenoude Schie kon je op het terras genieten van de heerlijkste hapjes en drankjes. Het weer was dramatisch. Storm en regen. Maar, dat mocht de pret niet drukken. Op de afterparty stond nog steeds iedereen zich in het zweet te dansen. Muzikanten kwamen ook voor en na hun eigen optredens naar JazzDistillery om te genieten van het festival. Er waren bezoekers die vroegen of het volgend jaar in plaats van drie dagen een week mag duren… “Een ding is zeker, we gaan ons best doen om met een tweede editie onszelf te overtreffen gestimuleerd door alle mooie reacties, zoals die van saxofonist Arie Kuit: ‘Dit kan uitgroeien tot het leukste muziekfestival van Nederland’ en de altijd kritische saxofonist Hans Dulfer die de organisatie zondagavond na afloop complimenteerde met de woorden: ‘Ik ben trots op jullie, dat het festival zo gelukt is’,” besluit voorzitter Frans van Krugten.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts