MusicDistillery 2019 barst over paar weken los


Nog een paar weken te gaan en het is weer zover: MusicDistillery! De derde editie barst los op 11 oktober 2019. Drie dagen lang treden artiesten van wereldfaam dan op in de jeneverstad Schiedam. Ze nemen jullie deze keer mee van New Orleans tot Casablanca, en van Lagos weer terug naar Schiedam. Het worden weer bijzondere muzikale ontmoetingen.

Candy Dulfer, Massada, MC Piper, Carolina Dijkhuizen, Gare du Nord, Ellen ten Damme, DJ Cross... namen die er niet om liegen. We hebben de naam MusicDistillery weer eer aan willen doen door een distillaat van muziekstijlen te brengen. De eerste avond staat in het teken van de bakermat New Orleans, zaterdagavond brengen we soul & funk en zondag nemen o.a. Ellen ten Damme en Massada de luisteraars mee op wereldreis.

Snel rijzende ster

Bijzondere muzikale ontmoetingen zijn het uitgangspunt. MC Piper uit New Orleans is Master of Ceremonies tijdens MusicDistillery 2019. Hij ruilt voor een paar dagen de legendarische Bourbon Street in voor de Schiedamse Buitenhavenweg. Naast grote namen zoals saxofonist Candy Dulfer staan er ook ‘nieuwe’ musici op het programma zoals Etuk Ubong. Hij is de snel rijzende ster van Nigeria. Wij weten zeker dat we nog veel gaan horen van deze Afrikaanse trompettist. De Engelse muziekscene heeft deze fantastische muzikant al ontdekt en MusicDistillery introduceert Etuk Ubong + The Etuk Philosophy dus graag bij het Nederlandse publiek.

Primeur met DJ Cross

Tijdens de Soul & Funk Saturday gaat het zeker los. We hebben Thank God it’s Donna, A tribute to Donna Summer met Gare du Nord starring Carolina Dijkhuizen. Een spetterende live show die de 70's en 80's disco parties laat herleven. En wat dacht je van DJ Cross die aansluitend gaat draaien? We hebben daarmee een wereldprimeur! DJ Cross bepaalde lange tijd de muzikale smaak van Nederland. Hij zette het eerste Nederlandse muziek-tv-station The Music Factory op en was nadat TMF in 2001 werd overgenomen door MTV Networks, head of music voor TMF, MTV en The Box. De muzikale duizendpoot was daarnaast jarenlang jurylid van de Edisons muziekprijs en in het nachtleven actief als 'the one and only' DJ Cross. Speciaal voor MusicDistillery heeft hij een speciale set voorbereid; Full Force door het muzikale verleden. Een tribute aan de periode die de huidige danscene heeft gevormd.

Massada

Massada stond al lang op het verlanglijstje van MusicDistillery. De band die al meer dan 40 jaar de wereld rond tourt, van Pinkpop tot Java Jazz festival. De legendarische latin rockband van bandleider Johnny Manuhutu schittert nog net zo als in de beginjaren. We zijn er dan ook trots op dat Massada de derde editie van MusicDistillery afsluit. Maar eigenlijk geldt dat voor alle bands. Want ook multi-talent Ellen ten Damme heeft in haar idioot drukke theatertour tijd vrijgemaakt voor MusicDistillery 2019. We hebben de eer een voorproefje te krijgen van haar nieuwe show met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. We hebben er allemaal heel veel zin in en tellen de weken af. Voor degenen die nog geen kaarten hebben besteld, raden we aan dat snel te doen want we kunnen slechts 600 mensen per dag toelaten in onze ‘underground club.’

Voor tickets klik hier.


Featured Posts
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Nog even geduld...
Recent Posts